Bruiloft Muziek

De planning is compleet en het trouwfeest is in zicht! De DJ of band vraagt naar jullie muziekvoorkeuren voor het feest en de openingsdans. Wat ons betreft is de muziek zonder twijfel het belangrijkste onderdeel van een geslaagde wedding. Doe met dit artikel muzikale inspiratie op voor jullie bruiloft.

Muziek tijdens de ceremonie

De meeste bruiloften bestaan uit een ceremonie, opgevolgd door het feestgedeelte. Wij gaan er voor het gemak van uit dat ook jullie bruiloft zo ingedeeld is. In 2020 is de trend een akoestisch optreden tijdens de huwelijksceremonie. Hierbij treed een solo artiest of een kleine groep muzikanten met akoestische instrumenten op. Denk hierbij aan een gitarist die samen met een zanger(es) de muziek verzorgt. Vaak hebben deze artiesten al ervaringen met bruiloften en kunnen jullie kiezen uit een breed repertoire van muziek. Als je geluk hebt, kan je zelf kiezen welke nummers zo voor jullie mogen coveren. Inspiratie voor akoestische muziek tijdens de ceremonie:

Akoestische liefdesliedjes
Deejay bij de ceremonie

Een andere mogelijkheid die steeds populairder wordt, is de unieke combinatie DJ & Sax. Hierbij draait een DJ rustgevende muziek waarbij een saxofonist de melodie versterkt. Deze combinatie past perfect in een zomerse Ibiza style wedding. Het voordeel van een DJ tegenover een band, is dat DJ’s niet gebonden zijn aan een vast repertoire. Zij kunnen de muziek volledig aan jullie wensen aanpassen. Tot slot zijn er ook Lounge DJ’s die perfect zijn om de achtergrondmuziek tijdens de ceremonie te verzorgen.

Loungemuziek ceremonie

Openingsdans

De openingsdans is een traditionele optie die de meeste koppels nog altijd laten terugkomen. Het paar neemt een moment van de aandacht van de gasten om het feest ‘officieel’ te openen met een ingestudeerde dans. Soms één nummer, van ongeveer 3-5 minuten, soms een hele dans tot wel 15 minuten. Maak samen de keuze of jullie voor een uptempo dans willen gaan of een rustige dans. Natuurlijk kan je ook je DJ vragen om een rustig nummer aan een uptempo nummer te mixen zodat je van beiden een beetje hebt.

Een openingsdans te duf voor jullie? Dan is een ‘openings-act’ misschien wel het perfecte alternatief. Deze act kan variëren van een humoristisch toneelstuk tot een sexy striptease van de bruidegom voor de bruid, laat jullie creativiteit erop los. Voor de striptease raden we als all-time classic het nummer Ginuwine – Pony aan. De mogelijkheden voor een act zijn eindeloos en liggen volledig in jullie handen.

Populaire openingsdans nummers

Muziek tijdens het feest

De ceremonie is afgelopen, voetjes van de vloer! Kies een ervaren band of DJ die precies weet hoe je het publiek aan het dansen krijgt. Wij verzorgen bruiloften sinds 2011 en hebben een 9,1 als klantbeoordeling, lees hier meer over onze bruiloft diensten. We hebben de all-time favorites die zeker niet mogen ontbreken alvast voor jullie op een rijtje gezet:

Feestnummers die niet mogen ontbreken

 

Hulp of advies

Hebben jullie trouwplannen en kunnen jullie advies gebruiken? Timebeatz denkt graag met jullie mee op het gebied van entertainment en alles daaromheen. Neem vrijblijvend contact op. Benieuwd naar de kosten van een bruiloft? Lees dan dit artikel.

Coronavirus en feesten

Op maandag 28 september 2020 kondigde het kabinet aanvullende regels aan rondom het coronavirus.…

Tips als ceremoniemeester

Tips voor de ceremoniemeester

Je vriend of vriendin gaat trouwen en jij bent gevraagd om de ceremoniemeester van deze dag te…

DJ Set voorbereiden

Het voorbereiden van je DJ set

Of je nou bij een lokale bar moet optreden of in 's werelds grootste clubs: de juiste voorbereiding…