Bruiloft muziek trends

7

Bruiloft Muziek

De planning is compleet en het trouwfeest is in zicht! De DJ of band vraagt naar jullie muziekvoorkeuren voor het feest en de openingsdans. Wat ons betreft is de muziek zonder twijfel het belangrijkste onderdeel van een geslaagde wedding. Doe met dit artikel muzikale inspiratie op voor jullie bruiloft en laat je inspireren door Timebeatz.

 

Muziek tijdens de ceremonie

De meeste bruiloften bestaan uit een ceremonie, opgevolgd door het feestgedeelte (vaak avondfeest). Wij gaan er voor het gemak van uit dat ook jullie bruiloft zo ingedeeld is. Al enkele jaren is een akoestisch optreden tijdens de huwelijksceremonie de trend. Hierbij treed een solo artiest of een kleine groep muzikanten met akoestische instrumenten op. Denk hierbij aan een gitarist die samen met een zanger(es) de muziek verzorgt. Intiem en romantisch. Vaak hebben deze artiesten al ervaringen met bruiloften en kunnen jullie kiezen uit een breed repertoire van muziek. Als je geluk hebt, kan je zelf kiezen welke nummers zij voor jullie mogen coveren. Inspiratie voor akoestische, ease-listening, romantische muziek tijdens de ceremonie:

Akoestische liefdesliedjes
Sam Smith – Stay with me
Kevin Simm – Isn’t she lovely (acoustic version)
Ed Sheeran – Thinking out loud
Westlife – You raise me up
John Legend – All of me

 

Deejay bij de ceremonie

Liever een stukje exclusiviteit tijdens jullie ceremonie? Kies dan voor de steeds populairder wordende unieke combinatie DJ & Sax. Hierbij draait een DJ rustgevende muziek waarbij een saxofonist de melodie versterkt. Deze combinatie past perfect in een zomerse Ibiza style wedding. Het voordeel van een DJ tegenover een band, is dat DJ’s niet gebonden zijn aan een vast repertoire. Zij kunnen de muziek volledig aan jullie wensen aanpassen en zelfs ter plekke inspelen op de sfeer. Tot slot zijn er ook Lounge DJ’s die perfect zijn om de achtergrondmuziek tijdens de ceremonie te verzorgen.

Loungemuziek ceremonie
Bakermat – Uitzicht
Klangkarussell – Sonnentanz
Para for Cuva – Swept Away
Gostan – Klanga (de Hofnar remix)
Bakermat – Strandfeest

 

Openingsdans

De openingsdans is een traditionele optie die de meeste koppels nog altijd laten terugkomen. Het paar neemt een moment van de aandacht van de gasten om het feest ‘officieel’ te openen met een ingestudeerde dans. Soms één nummer, van ongeveer 3-5 minuten, soms een hele dans tot wel 15 minuten. Maak samen de keuze of jullie voor een uptempo dans willen gaan of een rustige dans. Natuurlijk kan je ook je DJ vragen om een rustig nummer aan een uptempo nummer te mixen zodat je van beiden een beetje hebt. Wij voorzien standaard als service in het maken van een openingsmix op maat, volledig afgestemd op jullie wensen.

Een openingsdans te duf voor jullie? Dan is een ‘openings-act’ misschien wel het perfecte alternatief. Deze act kan variëren van een humoristisch toneelstuk tot een sexy striptease van de bruidegom voor de bruid; laat jullie creativiteit erop los. Voor de striptease raden we als all-time classic het nummer Ginuwine – Pony aan. De mogelijkheden voor een act zijn eindeloos en liggen volledig in jullie handen. Wij denken graag mee vanuit onze expertise.

Populaire openingsdans nummers
Ed Sheeran – Perfect
Elvis Presley – Can’t help falling in love
Jason Mraz – I’m yours
Michael Bublé – Everything
Bruno Mars – Just the way you are

 

Muziek tijdens het feest

De ceremonie is afgelopen, voetjes van de vloer! Kies een ervaren band of DJ die precies weet hoe je het publiek aan het dansen krijgt. Wij verzorgen bruiloften sinds 2011 en hebben 5/5 sterren gemiddeld als klantbeoordeling (op basis van 100+ recencies via Google), lees hier meer over onze bruiloft diensten. We hebben de all-time favorites die zeker niet mogen ontbreken alvast voor jullie op een rijtje gezet:

Feestnummers die niet mogen ontbreken
Beyoncé – Single Ladies
Lou Bega – Mambo No. 5
The Soca Boys – Follow the leader
Los del Rio – Macarena
The Black Eyes Peas – I Gotta Feeling
Shakira – Hips Don’t Lie
Kool & The Gang – Celebration
Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe

 

Hulp of advies

Hebben jullie trouwplannen en kunnen jullie advies gebruiken? Timebeatz denkt graag met jullie mee op het gebied van entertainment en alles daaromheen. Neem vrijblijvend contact op. Benieuwd naar de kosten van een bruiloft? Lees dan dit artikel.