Kosten bruiloft

Één van de eerste dingen die jullie zullen doen voordat je begint met het plannen van je wedding, is het vaststellen van het budget. Ieder trouwfeest is anders. De kosten van de bruiloft hangen volledig af van jullie wensen. Anderzijds zijn er altijd vaste kosten zoals de huwelijksvoltrekking. In dit artikel geven we een overzicht van de gemiddelde kosten die bij een bruiloft komen kijken.

Gemiddelde uitgaven

Trouwen is een uniek moment. Gemiddeld geven koppels in Nederland 12.000 tot 25.000 euro uit aan hun bruiloft. De huur van de trouwlocatie inclusief de kosten voor de catering vormen samen de grootste kostenpost. Anderzijds zijn er ook koppels die ervoor kiezen om in de achtertuin te trouwen met een klein gezelschap en eigen hapjes en drankjes. De totale kosten zijn daarnaast sterk afhankelijk van het aantal personen. Gemiddeld komen er 100 tot 200 personen naar het huwelijksfeest. Zie hieronder de gemiddelde bruiloft kosten, uitgaande van een huwelijksfeest met 100 personen:

 • Huwelijksvoltrekking €300-€1000
 • Trouwen voor de kerk €100-€600
 • Huur locatie en catering €5000
 • Trouwkleding €2250
 • Trouwringen €500-€2000
 • Entertainment €1000
 • Fotograaf/aftermovie €1000
 • Huwelijksreis €1000-€5000
 • Drukwerk €500
 • Trouwauto €500
 • Bruidsboeket/bloemen €300
 • Bruidstaart €250
 • Kapper en visagist €100-€250

Goedkope bruiloft

Een bruiloft hoeft niet altijd duur te zijn. Marisca Kenter is de eigenaar van ‘Mamablogger‘ en zij trouwde in 2010 voor slechts €700! Dit deed ze door gebruik te maken van seizoensproducten, eigen hapjes & dranken en kennissen die voor haar live muziek verzorgde. Een huwelijksfeest kan natuurlijk ook op kleinere schaal, met enkel je beste vrienden en/of familie. Zoals eerder genoemd heb je misschien een achtertuin die op een zonnige zomerdag de perfecte plaats is voor een huwelijksfeest. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en liggen volledig in jullie handen.

 

Entertainment

Misschien wel het leukste moment van de bruiloft: het feest! Alles valt of staat met de perfecte band of DJ. Lees ook ons artikel voor de perfecte muziek tijdens jullie bruiloft. In het geval van een DJ wil je iemand hebben die perfect op het publiek in weet te spelen en zelf alle materialen levert zodat je nergens aan hoeft te denken. Bij Timebeatz begrijpen we dat. Wij verzorgen betaalbare bruiloften, inclusief alle benodigde apparatuur, sinds 2011 in regio Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Neem gerust een kijkje op onze wedding pagina of vraag vrijblijvend een offerte aan, meer dan 100 koppels gingen jullie voor!

 

Trouwauto

Klassiek? Of liever modern? De keuze aan auto’s is reuze. Gemiddeld is een bruidspaar zo’n €500,- kwijt aan het huren van de trouwauto (inclusief eventuele chauffeur en benzine). Goedkoper kan natuurlijk ook door in je eigen netwerk te checken wie er een oldtimer heeft bijvoorbeeld. Toch liever zelf kiezen welke trouwauto jullie het meeste aanspreekt? Dan zijn er voldoende online aanbieders van trouwauto’s in alle maten en kleuren.

 

Drukwerk

Van uitnodigingen tot menukaarten. Iedere bruiloft heeft wel iets van drukwerk nodig. Je eigen design? Of iemand een ontwerp voor jullie laten maken? Er zijn vele online aanbieders van drukwerk. Ik kan Drukzo aanraden door hun goede prijs/kwaliteit verhouding. Door op deze link te klikken krijg je €15,- korting bij Drukzo op je eerste bestelling vanaf €70,-.

 

Hulp of advies

Hebben jullie trouwplannen en kunnen jullie advies gebruiken? Timebeatz denkt graag met jullie mee op het gebied van entertainment en alles daaromheen. Neem vrijblijvend contact op.

Coronavirus en feesten

Op maandag 28 september 2020 kondigde het kabinet aanvullende regels aan rondom het coronavirus.…

Tips als ceremoniemeester

Tips voor de ceremoniemeester

Je vriend of vriendin gaat trouwen en jij bent gevraagd om de ceremoniemeester van deze dag te…

DJ Set voorbereiden

Het voorbereiden van je DJ set

Of je nou bij een lokale bar moet optreden of in 's werelds grootste clubs: de juiste voorbereiding…